Translate

Sahabat Bapak

Monday, January 10, 2011

Tolong ingatkan...

Pelbagai reaksi diberikan selepas lagu 'Tolong Ingatkan Aku' nyanyian Ana Raffali dinobatkan sebagai juara AJL 25.

Kejutan itu menyebabkan ramai yang mempertikai hingga ada segelintir sanggup membuat page 'Kami tidak setuju Ana Raffali menang AJL 25' di facebook...hehhe.... dakwa mereka bukan anti Ana Raffali tapi tak setuju dengan keputusan juri AJL 25 yang antara anggotanya ialah M. Nasir..heheheh..
Ini bukan satu-satunya kejutan AJL kerana sebelum ini pun telah banyak kejutan berlaku seperti Mimpi Laila nyanyian Yassin muncul juara pada edisi 2001 dan Keliru (Ajai & Nurul) pada 2002...

Bapak sebenarnya tak berapa fokus sangat nonton AJL 25 pasal pada malam sama ada juga perlawanan Piala FA Man United-Liverpool. Tapi biasanya Bapak terpaksa beralah dengan Orang Rumah Bapak yang menguasai televisyen menyebabkan Bapak memantau perlawanan bola menerusi internet sahaja....hehe...

Apapun seperti Orang Rumah Bapak selalu bebelkan kat Bapak, walaupun Man United menang piala seantero planet pun, apa kita dapat?

Bukan kelab itu kongsi sikit hasil tiket stadium, royalti hak penyiaran dan ganjaran kemenangan dengan kita...

Biarpun kali ini Bapak pulangkan paku buah keras pula...apa nak dikecohkan sangat Faizal Tahir kalah ngan Ana Raffali...

Kalau jadi juara pun, dia setakat kongsi kegembiraan je dengan peminatnye...heheh...Jangan kacau-bilau emosi dengan perkara remeh-temeh macam ni...hehhe...

Apapun persembahan malam tadi yang paling melekat pada fikiran Bapak ialah lagu 'Sekadar di Pinggiran' oleh Francissca Peter..

Walaupun muka Bapak nampak ganas dan dikenali sebagai mat rock tegar tapi Fran tetap di hati Bapak beb...heheh...

16 comments:

  1. suke dgn persembahan Yuna... tapi sayang tak dapat ape pun :(

    ReplyDelete
  2. saye pun tumpang emo bile yuna dgn FT kalah..

    ReplyDelete
  3. ape lah org melayu kita ni bab remeh mcm gini pun nak kecoh ish3..

    semalam dekat FB pun dorang maki hamun ana raffali sedangkan dia bukan salah pun.anak-anak kalau tak diajar beradap begitulah jadinya.

    ReplyDelete
  4. Errr...ckLah tak pandai nak komen, sebab cklah memang tak ikuti perkembangan dunia hiburan. Maaf ya bapak...

    ReplyDelete
  5. biasa la tu...
    facebook sekarang slah satu tempat memprotes..
    ehehee

    ReplyDelete
  6. Maria,

    sapa kata Yuna tak dapat ape pun, 'dapat' perform nyanyi..heheh...

    ReplyDelete
  7. Intan,

    x baik emo, x baik tuk kesihatan...heheh...

    ReplyDelete
  8. Kak Combi,

    kurang kasih sayang kot, tu asyik nak memprotes je..heheh...

    ReplyDelete
  9. ckLah,

    tak payah ikut pun, tak larat nak mengikutnya..banyak kerja lain ckLah..heheh..

    p/s : er...layan lagu Jepun sekali-sekala ok jugak kan...hehhe..

    ReplyDelete
  10. Mie,

    sikit2 protes,sikit2 marah...sampaikan kekadang tu hamba Allah tu sendiri tak tahu motif dia luahkan perasaan..heheh...

    ReplyDelete
  11. benda mcm ini pon diorang mau kasi kecoh. hadoiyai.

    btw,header bapak santekkk la *wink*

    ReplyDelete
  12. My Penyu,

    yup, dalam hati ada taman...heheh

    ReplyDelete
  13. kimmy,

    header cantik? jgn la perli, Bapak memang x reti buat editing..hehehe...simple2 bole la..heheh...

    ReplyDelete
  14. ehh lama x masuk sini.. baru perasan baju sudah tukar...

    layan kan je.. manusia.. gitu la peel nye

    ReplyDelete
  15. cikbedah,

    sebenarnya cadang nak tukar baju lagi, kena pikior ideanye...heheh...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails