Dalam banyak-banyak jenis kuih talam antara yang Bapak suka ialah talam tokyo.
Walaupun tak pasti asal-usul kuih talam jenis ini dinamakan sempena ibu negara Jepun ini, bagi Bapak rasanya agak esotik.
Lemak-lemak manis kastard pandan di lapisan atas manakala lemak-lemak masin gabungan potongan suhun, biji sago dan kelapa parut pada lapisan kedua memberi rasa sensasi kepada tekstur rasa.
Terima kasih kepada Orang Rumah Bapak kerana sudi membuatnya dengan penuh kasih sayang...
nampak camsedapppp sgtttt
ReplyDeletememang sedap...hehehe
Deletejauhnya sampai ke Tokyo namanya.. kak liza pun suka manis2nya tu.
ReplyDeleteentah sapa yg bagi namanye ye Kak..heheh
DeleteUnik betul kueh talam bapak tu. Salam perkenalan. Silent reader.
ReplyDeletesalam perkenalan, terima kasih sudi berkunjung di sini
Deletefirst time tahu ada talam gini
ReplyDeletedengar ceta 21 jenis talam yong!
Delete